Acuzații grave pentru Dan Tudorache, fostul edil de la Sectorul 1. Ar fi luat 3,2 milioane de euro mită

695
Dan Tudorache

După 12 ore de audieri, procurorii DNA au început urmărirea penală împotriva lui Dan Tudorache, fostul primar de la Sectorul 1. Tudorache este acuzat de complicitate la trafic de influență și spălare de bani.

 

Fosta lui soție și un apropiat sunt acuzați că au fost complicii primarului, iar cauțiunile cerute de DNA sunt uriașe. Tudorache are șase zile la dispoziție să plătească 1 milion de euro. Fosta soție 200.000 de euro, iar prietenul de familie, 75.000În caz contrar riscă să fie arestați. În timp ce DNA îl acuză că ar fi obținut ilegal peste 3,2 milioane de euro, fostul primar spune că este nevinovat.

 

La două zile de când i-au percheziţionat casa şi după o noapte de audieri la sediul DNA, procurorii anticorupţie anunţă că fostul primar Daniel Tudorache, fosta lui soţie şi un apropiat sunt urmăriţi penal şi se află sub control judiciar. Cauţiunile stabilite de procurori, în valoare de 1.275.000 de euro,pentru toţi, sunt pe măsura banilor care ar fi fost obţinuţi ilegal. Peste 3 milioane de euro, acuza anchetatorii, investiţi în diamante, sau depuşi la bănci, case cumpărate şi împrumuturi uriaşe acordate unei persoane.

 

Citește și: Situația la zi a piețelor din București: care rămân deschise și ce soluții au găsit primarii în fiecare sector

DNA susţine că are date şi probe care arata că doar în 2016 şi 2017, un apropiat al lui Tudorache ar fi cerut șpagă 10% din contractul pe care un patron îl avea cu o instituţie a primăriei. În schimb, omul de afaceri ar fi obţinut desfăşurarea contractului în condiţii cât mai bune. Tot DNA afirmă că Daniel Tudorache s-ar fi întâlnit chiar cu patronul şi i-ar fi spus că cel care a cerut comisionul e omul lui.

 

Tudorache câștiga legal cam 1.000 de euro pe lună

DNA face o acuzaţie extrem de gravă la adresa lui Tudorache. Deşi, în mod legal, câştiga doar vreo mie de euro pe lună, timp de zece ani, cât a ocupat funcţii publice, fostul primar ar fi ascuns prin intermediul soţiei şi al menajerei sale sume în lei şi în valută, care ajung la 3,2 milioane de euro. Banii ar fi fost spălaţi prin achiziţii sigure de articole de lux şi imobile.”