Amenzi URIAȘE pentru români. Dan Tudorache: Știți care-i problema? Asta m-a revoltat!

628

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a explicat ce măsuri a luat pentru ca oamenii să nu cadă ”pradă” amenzilor uriașe stabilite prin Ordonanțe Militare.

Dan Tudorache a făcut un gest simplu și a discutat cu polițiștii locali să nu dea amenzi ”din prima” ci, mai degrabă, să le explice cetățenilor ce au de făcut:

”De mai bine de o lună le-am zis polițiștilor locali din Sectorul 1 că, atunci când se întâlnesc cu o persoană pentru prima dată, o atenționează și îi spune ce are de făcut, ca să fie în regulă. Dacă vedeți că este rea voință, abia atunci începeți și-i dați amendă. Dar nu din prima. Am mai văzut că mulți oameni au trăit dintr-un salariu de azi pe mâine.

Deci, din banii pe care îi aveau nu-și permiteau să plătească o amendă atât de mare. Am auzit, și asta m-a revoltat, că în unele județe chiar era un plan de amenzi”, a spus Dan Tudorache.

Citește și: Primăria Sectorului 1 vrea să concesioneze Piața Amzei pe 30 de ani pentru o redevență de minim 17.000 euro pe lună/ Valoarea concesiunii estimată la 73 milioane lei

”Știți care-i problema, e adevărat că pe hârtie sumele sunt colosale, dar o mare parte dintre ei nu au bani să le plătească. Eu sunt convins că cei care au bani știu cum să facă și cum să iasă din această situație. Tot ăia amărâții, care au un salariu chinuit, sunt cei mai loviți.

În primul rând, asta le spuneam polițiștilor locali, ai mei: Dom’le, învățați-i cum să nu mai încalce legea. Dacă este clar că nu vrea, atunci e prostie ori e rea voință”, a mai spus primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.