Candidații penali de la Consiliul Local al Sectorului 1

596

Un candidat de pe lista USR Sector 1 a fost cercetat penal pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Soția acestuia lucrează la o firmă americană care a fost inculpată în SUA pentru șpaga dată în România. În același timp, un alt USR-ist de la Sectorul 1 are datorii la o firmă a defunctului Dinu Patriciu.

Penal propus de USR în Consiliul Local Sector 1

Remus Cătălin Șerban ocupă poziția a 6-a pe lista girată de Clotilde Armand la Sectorul 1. Bărbatul de 50 de ani este manager de turism la socieatea Centrul Vechi Turism SRL. Firma este patronată chiar de el și de soția sa, Luminița Șerban.

Din 9 mai 2018 politicianul a fost revocat de soție de la conducerea firmei. Manevra venea în momentul în care procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1 îl cercetau pe Șerban pentru nerespectarea regimului armelor și muniției. Dosarul are numărul  1154/P/2018.

Remus Cătălin Șerban avea să apară în fața judecătorului în luna august a anului 2018. Atunci magistrații trebuiau să se pronunțe cu privire la arma pe care acesta o deținea.

„Dispune confiscarea specială a pistolului marca Browning seria C 14705393, cal. 9 mm, depus la camera de corpuri delicte în baza dovezii seria H nr. 0223380/29.03.2018 în dosarul de urmărire penală nr. 1154/P/2018 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.”

Citește și: De ce se teme Clotilde Armand cel mai mult. Secretul bine păzit al acesteia

Soție angajată la o firmă recidivistă în mită

Nevasta viitorului consilier USR de la Sectorul 1 lucrează, conform declarației de avere a acestuia, la Stryker Romania. Compania se ocupă de furnizarea de tehnologie medicală către spitalele din întreaga lume.

Comisia Americană pentru Securitate și Schimb (SEC) a acuzat compania de fapte de corupție. După investigații s-a adeverit că multinaționala a făcut plăți de aproximativ 500.000 de dolari către manageri de spitale din România.

În final, compania a plătit în Statele Unite o amendă de 13,2 milioane de dolari și a scăpat de acuzațiile penale.

Clotilde și-a propulsat asistentul local pe lista de candidați

Un alt consilier local propus de către USR pentru Sectorul 1 este chiar asistentul candidatei Clotilde Armand. Andrei Cristian Nicolaescu a mai candidat în 2016 pentru un loc de deputat. Atunci declara că trăiește din 4800 de lei (aproximativ 400 lei/lună) ca inginer la o firmă de construcții.

Intrarea în politică i-a fost de bun augur. Nicolaescu s-a angajat la Direcția de Mobilitate (nu specifică instituția în cadrul căreia este această direcție). De acolo politicianul a încasat 34.000 de lei în jumătate de an.

Cealaltă jumătate de an a primit 40.000 de lei de la cabinetul de europarlamentar al doamnei Clotilde Armand Moroianu. El este asistentul local al candidatei USR pentru funcția de Primar al Sectorului 1.

Venituri infime, teren de 6 milioane de euro

Deși asistentul local al lui Clotilde Armand nu se laudă cu venituri mari, cumva, în 2001 a reușit să cumpere un teren de 1153 mp lângă Ambasada Chinei.  Locul este în epicentrul celei mai scumpe zone imobiliare din România.

Un metru pătrat costă acum aproximativ 4500 euro. Apartamentele sar de jumătate de milion, iar autorizațiile de construcție depind de Consiliul Local. Cumva, politicianul care trăia din 400 de lei pe lună în 2016 reușise în 2001 să cumpere un teren evaluat la aproape 6 milioane de euro în 2020.

Datorii la firma lui Dinu Patriciu

Asistentul local al eurodeputatei Clotilde Armand nu poate să vândă terenul respectiv. Nici el, nici sora sa care a cumpărat la rândul ei aproape 1400 mp în același loc nu au cum să înstrăineze bunurile.

Alpha Construcții și Investiții Imobiliare SRL au notat în cartea funciară o datorie de 3,52 milioane de dolari. Firma i-a aparținut defunctului Dinu Patriciu și a fost prima firmă înregistrată în România după căderea regimului comunist.