Cât a plătit Primăria Sectorului 1 pentru deszăpezire, în condițiile în care nu a nins aproape deloc

736

România spune rămas bun celei mai calde ierni din istorie, iar în București zăpada căzută în februarie s-a topit aproape în aceeași zi. În aceste condiții, este surprinzător să aflăm cât costă deszăpezirea în București, într-o iarnă aproape fără zăpadă.

Sună neobișnuit, dar o treime din bucureșteni trebuie să plătească o taxă zilnică „de așteptare a zăpezii”. Administrația Sectorului 1 a plătit 79.000 de lei pe ziua de iarnă fără zăpadă. Plata este perfect legală, conform unui contract vechi, reciproc agreat.

Suma prevăzută în contractul cu Romprest, firma care asigură deszăpezirea în sector, este de circa 79.200 de lei pe zi.

Citește și: Primăria Sectorului 1 din București a lansat o licitație de peste 272 milioane euro pentru modernizarea infrastructurii

„Prin tariful acesta de așteptare, nu se amortizează decât utilajele, salariile personalului și cheltuielile infrastructurii pe care am făcut-o pentru deszăpezire. Respectiv depozite de sare, parcarea utilajelor, cazarea șoferilor, pentru că trebuie să le asiguri regimul de permanență, și mereu în timpul activității de deszăpezire, inclusiv o masă, inclusiv un ceai”, spune Sorin Velicu, directorul operațional al Romprest.

Din nefericire pentru contribuabilii din sectorul 1, contractul care-i obligă să plătească utilajele care așteaptă zăpada este în vigoare pentru încă 10 ierni de acum înainte.