Cazul femeii arse în timpul operaţiei la Spitalul Floreasca: Poliţia Capitalei face cercetări pentru vătămare corporală din culpă

772

Poliţia Capitalei anunţă că s-a autosesizat şi face cercetări pentru vătămare corporală din culpă, în cazul femeii arse în timpul operaţiei la Spitalul Floreasca.

”În urma apariţiei în spaţiul public a unor informaţii cu privire la faptul că o persoană a suferit răni provocate de arsuri, anul trecut, în urma unei intervenţii la un spital din Sectorul 1, facem precizarea că poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor care au condus la producerea acestui evenimen”, a transmis Poliţia Capitalei.

Femeia, în vârstă de 66 ani, cu diagnostic de cancer pancreatic, a fost operată în 22 decembrie la Spitalul Floreasca, din cauza unei hemoragii. Ea a suferit arsuri pe 30% din suprafaţa corpului, primele informaţii indicând că focul a fost provocat de folosirea unui bisturiu electric, în condiţiile în care pentru dezinfectarea tegumentelor fusese folosit un biocid pe bază de alcool. În 29 decembrie, femeia a decedat.

Medicul Beuran a declarat atunci că el nu a fost prezent la momentul producerii incendiului, el fiind însă cel care a participat la finalizarea intervenţiei chirurgicale.

Citește și: Primăria Sectorului 1 ridică un SPITAL de la zero. Pas important

Anchete au fost declanşate şi de unitatea medicală, şi de MS, dar şi de Colegiul Medicilor.

Medicul Mircea Beuran a fost demis din calitatea de şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III, a anunţt Ministerul Sănătăţii, în urma anchetei în cazul femeii arse în timpul operaţiei la Spitalul Floreasca.

Beuran este acuzat că a încălcat o treime din obligaţiile asumate prin contractul de administrare a secţiei. Concluzia este că incidentul a fost provocat de erori umane, comise de echipa operatorie. De asemenea, au fost aplicate amenzi de aproximativ 30.000 de lei spitalului şi întregii echipe operatorii.

În replică, Mircea Beuran a declarat că a primit o decizie care nu este motivată, nu a văzut niciun raport al cercetării administrative, iar acuzaţiile care i se aduc sunt generale, fiind doar o înşiruire de articole care nu ar fi fost îndeplinite. ”Probabil că atât este capacitatea acestei comisii”, a afirmat medicul Mircea Beuran, care a precizat că va contesta decizia.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a anunţat, marţi, că ancheta administrativă de la Spitalul Floreasca va continua