Clotilde Armand sesizează CNA în cazul unei reclame la un spital care ar fi fost construit în Sectorul 1: Este o simulare 3D, un fake-news din bani publici

679

Europarlamentarul Clotilde Armand, candidat la Primăria Sectorului 1, sesizează CNA în cazul unei reclame electorale realizate de Primăria Sectorului 1, difuzată de mai multe televiziuni, în care este prezentat, drept realizare a primarului PSD, Daniel Tudorache, un spital “construit” care există doar pe hârtie.

“Dle primar, vă solicit să spuneți câți bani ați cheltuit din taxele și impozitele cetățenilor pentru realizarea și promovarea acestui clip electoral fals. Vă anunț că voi depune plângere la CNA pentru această reclamă mincinoasă. Este revoltător,” scrie Clotilde Armand pe Facebook.

Potrivit acesteia, este vorba despre o simulare 3D care este prezentată drept un spital nou. Europarlamentarul postează și una din reclamele difuzate.

“Spitalul de Urgență București. Cel mai mare spital din România, în Sectorul 1. Dedicat relocării a trei spitale din București sub un singur nume. Proiect realizat de Primăria sectorului 1. Inovație, tehnologie, performanță. Performanță în cel mai modern spital din România. În Sectorul 1,” este prezentat spitalul fictiv. Reclamele au fost difuzate de mai multe televiziuni.

Citește și: Primarul Daniel Tudorache: Tănase Stamule, apucături ceaușiste în Sectorul 1

“N-ar fi fost o problemă dacă acest spot video era unul de informare și nu un clip de propagandă PSD. De ce spun asta? Pentru că totul este fals în acel clip. Ne este prezentat un spital realizat în 3D (foarte bine făcut) iar textul spune că avem deja acest spital construit și totul este minunat.

Oameni buni, nu mai difuzați așa ceva. Este fake-news din banii publici. Spitalul NU EXISTĂ, NU ESTE CONSTRUIT! Este la fel de real ca spitalele regionale construite de Dragnea…”, scria Clotilde Armand.