Consilierii locali ai PNL anunţă că nu vor vota bugetul Sectorului 1, propus de Clotilde Armand, motivând că este ilegal

626

Consilierii locali ai PNL anunţă că nu vor vota bugetul Sectorului 1, propus pentru a doua oară de primarul Clotilde Armand, pe motiv că este ilegal, întrucât este construit pe baza unei organigrame suspendate de Tribunalul Bucureşti.

„O nouă săptămână, o nouă şedinţă de Consiliu Local la Sectorul 1. Deşi, faţă de precedenta şedinţă, au apărut elemente noi, care confirmă că bugetul propus consilierilor locali ignoră decizia Tribunalului Bucureşti şi este evidentă necesitatea refacerii acestuia pentru a intra în legalitate, pentru primarul Sectorului 1 legea pare să fie opţională. Proiectul de buget de pe ordinea de zi de astăzi este identic cu cel propus anterior, construit pe baza unei organigrame suspendate de Tribunalul Bucureşti. În consecinţă, consilierii PNL Sector 1 vor solicita scoaterea acestui punct de pe ordinea de zi, refacerea urgentă a proiectului de buget şi o dezbatere publică a noii forme”, se arată într-un comunicat transmis de PNL Sector 1.

PNL Sector 1 menţionează că a solicitat în repetate rânduri primarului şi aparatului administrativ al acesteia, inclusiv secretarului general, să respecte legea şi decizia Tribunalului Bucureşti, să ia toate măsurile necesare pentru revenirea la organigrama anterioară hotărârii de Consiliu Local şi să refacă de urgenţă proiectul de buget, în condiţii de legalitate.

Citește și: Clotilde Armand, o nouă ”mutare” în Sectorul 1. Parcările de reședință transformate în parcări cu plata pe oră

Preşedintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, a atras atenţia că se apropie termenul pentru votarea bugetului.

„De aproape trei săptămâni, primarul se încăpăţânează cu un proiect de buget ilegal, iar pentru PNL încălcarea legii este o linie roşie peste care nu vom trece niciodată. O somăm public să înceteze aceste scandaluri inutile şi să respecte decizia Tribunalului Bucureşti! Consilierii PNL nu vor vota un buget ilegal şi vor solicita, încă o dată, retragerea proiectului de buget şi refacerea acestuia în deplin acord cu decizia instanţei şi cu punctul de vedere al ANFP. Vor vota ordinea de zi, precum şi câteva dintre proiectele importante pentru oamenii din Sectorul 1, dar nu vor accepta pentru nimeni şi nimic să încalce legea”, a adăugat Sebastian Burduja.

Consiliul Local Sector 1 a respins şi în şedinţa din 12 aprilie ordinea de zi care cuprindea proiectul de buget pe 2021.