Dan Tudorache: Peste zece grădinițe de stat din Sectorul 1 își redeschid porțile

382

Începând cu data de 1 iulie 2020, peste 10 sedii ale unor grădinițe de stat din Sectorul 1 își redeschid porțile pentru preșcolari. Consiliul Local Sector 1 a aprobat, în ședința de miercuri, 24 iunie 2020, proiectul educațional ”Grădinița de vacanță” care se va derula în perioada 01 iulie – 30 august, în fiecare zi de luni până vineri. 825 de preșcolari din Sectorul 1 pot beneficia de programul “Grădinița de vacanță”

Începând cu data de 1 iulie 2020, peste 10 sedii ale unor grădinițe de stat din Sectorul 1 își redeschid porțile pentru preșcolari. Consiliul Local Sector 1 a aprobat, în ședința de miercuri, 24 iunie 2020, proiectul educațional ”Grădinița de vacanță” care se va derula în perioada 01 iulie – 30 august, în fiecare zi de luni până vineri.

Având în vedere contextul social în care ne aflăm și ținând cont de numeroasele solicitări venite din partea părinților care nu au cu cine să-și lase copiii pe timpul vacanței mari, Primăria Sectorului 1 a decis să suplimenteze numărul de locuri alocate programului „Grădinița de vacanță”.

Astfel, 825 de preșcolari care învață în grădinițele de stat din Sectorul 1 pot merge la grădiniță pe perioada verii față de 725, anul trecut. Finanțarea proiectului care presupune asigurarea hranei pentru preșcolari și plata activităților educaționale este asigurată integral de la bugetul Sectorului 1.

“În Sectorul 1 le oferim copiilor noștri programe școlare și extrașcolare complete și atractive. Mai ales în această perioadă dificilă, programul “Grădinița de vacanță” răspunde unei probleme reale a părinților care nu au cu cine să-și lase în supraveghere copiii de vârstă preșcolară pe timpul zilelor lucrătoare din cursul vacanței de vară. Iată de ce, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor comunității din Sectorul 1, am decis să redeschidem o parte din grădinițele pe care le administrăm și să mărim numărul de locuri”, a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Citește și: Judecătorii constată nereguli în cazul avizului prin care se dădea liber la construit în parcul Herăstrău și pădurea Băneasa: Sunt zone ce asigură calitatea aerului și reducerea poluării

Unitățile de învățământ preșcolar din Sectorul 1 deschise în această vară

Grădinița ”Steaua”: Strada Ion Inculeț nr. 5-7; Grădinița nr. 222 cu două locații: Strada Arad nr. 38 și Strada Elena Pleșoianu nr. 4; Grădinița nr. 116: Strada Mendeleev nr. 27; Grădinița nr. 46: Strada Marmurei nr. 13-15; Grădinița nr. 251 cu două locații: Strada Miercani nr. 89 și Strada Venezuela nr. 11; Grădinița nr. 206 cu trei locații: Strada Witting nr. 15, Strada Disescu nr. 37 și Strada Constantin Dobrogeanu Gherea nr. 156.

Proiectul educațional “Grădinița de vacanță” se va implementa cu asigurarea tuturor măsurilor necesare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, așa cum sunt prevăzute în Anexa la Ordinul nr. 1076/4518/3936/2020 privind stabilirea măsurilor necesare în vederea redeschiderii creșelor, grădinițelor, aferschool-urilor.

Având în vedere faptul că programul “Grădinița de vacanță” poate fi implementat pentru un număr limitat de locuri, conducerea unităților de învățământ incluse în program poate stabili, dacă este cazul, criterii specifice, cum ar fi înscrierea cu prioritate a preșcolarilor care provin din familii defavorizate (monoparentale, cu situație materială precară etc.).

Pe toată perioadă derulării programului “Grădinița de vacanță”, copiii vor lua parte la activităţi specifice vârstei lor şi programei de grădiniţă. În timpul vacanței de vară preșcolarii vor participa la activități extra-curriculare și extrașcolare diverse: muzică, pictură, teatru, cercuri de creație, inițiere în lucrul cu calculatorul etc.