Încercare disperată a lui Daniel Tudorache de a bloca numirea lui Clotilde Armand. Misterele celor 120 de persoane care contestă primarul ales al Sectorului 1

438

Tribunalul București ar putea da luni, 26 octombrie, un verdict definitiv în cazul validării primarului ales al Sectorului 1, Clotilde Armand. Candidatul USR-PLUS are în favoarea sa un prim verdict dat în acest caz de Judecătoria Sectorului 1, care i-a validat, pe 15 octombrie, mandatul de primar.

Deși decizia Judecătoriei Sectorului 1 de validare a Clotildei Armand în funcția de primar este executorie, Dan Tudorache (PSD) este în continuare în funcție, până la depunerea jurământului.

Pe de altă parte, Daniel Tudorache (PSD), candidat pe lista PSD la Camera Deputaților, încearcă să blocheze prin diferite chichițe avocățești numirea primarului ales USR-PLUS. Atacurile lui Tudorache au fost făcute pe mai multe planuri:
– Contestarea validării- termen pe 26 octombrie;
– Suspendarea alegerilor locale, prin contestarea unui proces -verbal emis de Biroul Electoral Sector 1- termen pe 27 octombrie;
– Plângere penală la Secția Specială – unde acuză fraudarea numărătorii votului în urma unui scandal mediatic întreținut de RTV și Antena 3.

Totuși, magistrații Judecătoriei Sectorului 1 au exclus, în prima instanță, acuzațiile lui Tudorache, potrivit motivării deciziei.

“La dosar nu au fost depuse probe din care să rezulte că alegerea primarului s-a făcut prin fraudă electorală, constatată în condițiile legii privind alegerea autorităților  administrației publice locale, drept pentru care constată că nu este incident articolul 149 alin. 2, teza a II-a Cod administrativ (Invalidarea alegerii primarului se poate pronunța în cazul în care se constată, potrivit legii privind alegerea autorităților administrației publice locale, încălcarea condițiilor de eligibilitate sau dacă alegerea acestuia s-a făcut prin fraudă electorală – n.red.),” se arată în sentința Judecătoriei Sectorului 1.

Decizia judecătorească poate fi accesată integral pe site-ul Primăriei Sectorului 1.

Citește și: Dumitru Dragomir – invalidat de instanță pentru CGMB. Elisabeta Lipă și Anghel Iordănescu vor fi consilieri generali

Clotilde Armand atrăgea atenția, într-o postare pe Facebook, că a trecut aproape o lună de la alegerea sa, iar PSD nu vrea să părăsească Primăria Sectorului 1. Ea dezvăluie că 120 de persoane au fost puse să-i conteste validarea alegerii.

“Pesediștii au pus 120 de persoane să conteste validarea alegerii mele în funcția de primar al sectorului 1. Da, ați auzit bine. 120 de pesediști. Din cauza aceasta se tot întârzie cu depunerea jurământului și preluarea mandatului meu. Dar toate aceste aspecte se vor lămuri. În data de 26 octombrie avem termen la Tribunalul Municipiului București.

Pesediștii trag acum de timp să-și acopere urmele jafului. Nu o să le meargă. Și cineva va rîspunde în fața Justiției pentru dispariția unui miliard de lei din bugetul primăriei,” afirmă Clotilde Armand.

Avocații sunt colegi

Conform datelor disponibile pe  portalul instanțelor, validarea mandatului a fost contestată de: Daniel Tudorache, Tudor Helmut Schinagel Costea, cunoscut ca “Tubel”- candidat independent la Sectorul 1, Liliana Amăriuței- în calitate de reprezentant al 118 persoane și Eugen Valentin Dinu.

Lilana Amăriuței este reprezentată în instanță de avocatul Silviu Bubulică, cu care a încheiet un contract de reprezantare avocațială pe 15 octombrie, fix în ziua în care Judecătoria Sectorului 1 a validat mandatul lui Clotilde Armand.

Potrivit unei postări pe contul de Facebook, făcută în august 2020, de avocatul Mihai Drăgan, care-l reprezintă pe primarul în funcție, Daniel Tudorache, Silviu Bubulică este colegul său și un susținător al politicianului PSD. Cei doi l-ar fi reprezentat pe Tudorache într-un caz legat de groapa de gunoi Iridex.

“Nu am vorbit public și direct despre dosarele gestionate de mine și de colegii și colaboratorii mei, însă, de data aceasta o voi face! Împreună cu colegul Silviu Bubulică, la începutul anului 2018, am acceptat să îl susținem pe Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, prin mijloacele noastre profesionale, pentru rezolvarea unei probleme vechi a Sectorului 1, respectiv, Groapa de Gunoi Iridex,” scria Mihai Drăgan.