Judecătoarea implicată în scandalul cu saci de voturi de la Sectorul 1, audiată la Secția Specială

525

Scandalul izbucnit imediat după alegerile locale de la Sectorul 1 se mută în zona magistraților, mai exact la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

În aceste zile, procurorii fac cercetări pentru a vedea dacă alegerile de la Sectorul 1 au fost sau nu fraudate, iar la audieri sunt chemați, pe rând, toți cei implicați. Judecătoarea Olimpia Crețeanu, cea care apare în imagini intrată în sala de depozitare a voturilor, a ajuns în fața procurorilor SIIJ.

Judecătoarea prezentă în camera cu saci de voturi de la Sectorul 1, audiată la SIIJ

În ultimele zile, mai multe persoane au fost chemate la Secţia pentru investigare a infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), pentru a fi audiate în legătură cu plângerea depusă de primarul în funcţie al Sectorului 1, Dan Tudorache, împotriva preşedintelui Biroului Electoral al Sectorului 1 (BES 1), procurorul Nicolae Sprîncu.

Citește și: Clotilde Armand, validată primar al Sectorului 1

În fața procurorilor s-a prezentat și Olimpia Crețeanu, judecătoarea care apare și ea pe înregistrare și se aude cum îi certa pe membrii secției de vot pentru ce s-a întâmplat în sala de depozitare a voturilor.

Iată o parte din dialogul purtat de judecătoare la momentul incriminat, așa cum reiese din filmare:

Judecător Olimpia Crețeanu: Nu găsesc listele permanente și listele suplimentare. Cum ați făcut dumneavoastră aici? Ceilalți zic că a zis să pună ștampilele, să pună toate materialele, adică listele suplimentare, listele permanente, să le pună în saci și ia-le de la mine…