Licitație pentru 9 patinoare, blocată rapid. Nu din cauza vremii, ci pentru abateri grave grave de la legislație

376

Compania de Investiții și Dezvoltare în Sănătate și Domenii de Interes Public-Privat Sector 1 voia să plătească aproape 60 milioane de euro, fără TVA, pentru construcția a nouă patinoare în Sectorul 1 al Capitalei, dar licitația a fost anulată pentru “abateri grave de la prevederile legislative care afectează procedura de atribuire sau fac imposibilă încheierea contractului”.

Anunțul privind anularea licitației a fost publicat la câteva ore după inițierea procedurii de atribuire pe sistemul electronic de achiziții publice. Potrivit caietului de sarcini, arenele urmau să fie utilizate pe toată perioada anului pentru că ar fi fost fabricate din materiale sintetice cu toleranță mare la temperatura de utilizare.

În medie, un patinoar ar fi costat 6,66 milioane de euro.

Citește și: Prima salină construită într-o grădiniță din Capitală, inaugurată în Sectorul 1

În comparație, Ion Țiriac a achitat 3,6 milioane de euro pentru arena din Otopeni, care respectă normele olimpice internaționale și indicațiile Federației Internaționale de Hochei (FIH). În plus, Telekom Arena poate găzdui 500 de spectatori.

Patinoarele urmau să amplasate în mai multe parcuri din Sectorul 1, respectiv cinci în Parcul Bazilescu și trei în Parcul Kiseleff , dar și unul la sediul Primăriei Sectorului 1.