Mircea Lucescu a vizitat stadionul Arcul de Triumf: Plâng pentru Dinamo, nu a reuşit să facă acelaşi lucru din cauza unor ambiţii absolut aiurea

434

Mircea Lucescu a vizitat, joi, şantierul stadionului Arcul de Triumf, şi s-a declarat impresionat de proiect, el menţionând că “plânge” pentru Dinamo, deoarece nu a reuşit acelaşi lucru. El consideră că bazele sportive ar trebui să ţină de primării.

“Am vrut să văd cum arată stadionul acesta, pentru că este o bijuterie, şi vreau să felicit federaţia de rugby, care se ocupă în momentul acesta de această bază, Primăria Sectorului 1, care este partener în această lucrare importantă pentru sportul românesc. Mă duc să văd şi pe cel de la Ghencea, mă duc şi la Giuleşti să văd … tot din curiozitate. O să văd când, una din zilele acestea. Sunt curios să văd ce li se oferă copiilor noştri care vor să facă sport, ce li se oferă sportivilor de performanţă.

Am văzut aici şi, din explicaţiile pe care le-am primit, va fi o bijuterie. Când mă gândesc că aici se preconiza construirea unor blocuri şi a apărut această bază sportivă este extraordinar, înseamnă că în primul rând aceşti oameni s-au gândit la sănătatea copiilor şi la performanţa sportivă. Este extraordinar că se construiesc astfel de stadioane. Fără infrastructură nu se poate face performanţă.

Citește și: Business Club: În Sectorul 1 al Capitalei primăria va monta lifturi noi în blocurile anvelopate

Eu am venit din Turcia, unde s-au construit în absolut toate oraşele stadioane imense.  Eu nu spun să se construiască stadioane imense, dar în fiecare din sectoarele noastre dacă s-ar construi o astfel de bază ar avea de câştigat toată lumea, ar fi mult mai puţini oameni în spitale. Aceste baze sportive care au fost date unor proprietari, unor investitori, ar trebui să se întoarcă la primăriile de sector, la primăriile municipale pentru a asigura dezvoltarea lor şi perfecţionarea întregului proces”, a spus Lucescu.

El a menţionat că speră ca Ministerul de Interne să intervină în cazul Dinamo: “Plâng pentru Dinamo, că Dinamo n-a reuşit să facă acelaşi lucru, în zona centrală a oraşului, din cauza unor ambiţii absolut aiurea, din orgoliul unor oameni care până la urmă au întârziat acest lucru. Sper ca Ministerul de Interne să intervină şi să încerce să revitalizeze viaţa sportivă din zona aceea, aşa cum Primăria Sectorului 1 a făcut-o pentru Rapid, cu sprijinul pe care-l dau Giuleştiului pentru a reveni în prim-plan, sprijinul pe care-l dau aici, acest parteneriat care nu face decât să aducă, pe lângă echipa de rugby naţională, şi alte echipe care pot să joace aici. Şi de fotbal, şi Rapid poate să joace aici. Va fi sub oblăduirea unei federaţii, sub oblăduirea unei primării, şi asta dă siguranţa că nu se va distruge, cum s-a distrus Pro Rapid-ul, care ştiu ce am investit acolo sufleteşte şi material”.

Mircea Lucescu a spus că Bucureştiul încă nu este pregătit pentru Euro-2020, dar mai este timp. “Încă nu suntem pregătiţi pentru a organiza Campionatul European, dar mai avem timp până în luna mai”.