Ofițerul de presă al lui Dinamo, ironii la adresa situației stadionului din Ștefan cel Mare: „Primul ciocan la Dinamo va fi transmis de ambele primării”

533

Ionel Culina, ofițerul de presă al clubului Dinamo, a ironizat astăzi situația în care se află stadionul „câinilor”.

Cu ocazia amânării Campionatului European pentru vara anului 2021, Culina a postat un text pe rețelele de socializare, unde anunță, în glumă, că lucrările la noul stadion Dinamo ar putea începe în curând și că lucrările de la celelalte trei stadioane pentru EURO (Arcul de Triumf, Giulești și Ghencea) se vor opri „până la intrarea arenei din Ștefan cel Mare în stare de urgență pentru Euro 2021”.

Ionel Culina a ținut să amintească și detaliul unic al stadionului Dinamo: „Fiind singurul stadion din București cu tribunele în două sectoare (tribuna 1 în sectorul 1, respectiv tribuna a doua în sectorul 2), primul ciocan la Dinamo va fi transmis în direct de ambele primării”, a scris acesta pe Facebook.

Citește și: Dan Tudorache: Noi corturi de triaj, în unități sanitare din Sectorul 1

Stadionul Dinamo, disputat în instanță

Arena din Ștefan cel Mare, inclusă inițial în proiectul EURO 2020, alături de stadioanele Arcul de Triumf, Ghencea și Giulești, nu a fost încă cedată Companiei Naționale de Investiții, astfel că lucrările de modernizare nu au început.

În acest moment, există mai multe procese pentru stabilirea proprietarului stadionului. Atunci când se va stabili cine este proprietarul stadionului, lucrările vor putea începe.

„În legătură cu arena din «Ștefan cel Mare», chestiunea de natură juridică trebuie să-și găsească finalitatea, în primul rând. De-abia atunci, când vom cunoaște regimul juridic, putem demara procedurile legale, și anume transferarea lui la CNI și celelalte, dar trebuie să lămurim regimul juridic al bunurilor existente acolo”, a declarat Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului.