Peste 100.000 de măști de protecție au fost livrate la școlile din sectorul 1 din Capitală

476

Primăria Sectorului 1 a livrat peste 100.000 de măşti de protecţie către şcoli, toate sălile de clasă sunt igienizate şi configurate pentru a se menţine distanţarea socială şi vor fi zilnic dezinfectate, a anunţat primarul Dan Tudorache, scrie Agerpres.

În perioada 2-12 iunie, 7.500 de copii şi 3.000 de profesori şi personal auxiliar vor călca pragul unităţilor de învăţământ din Sectorul 1 pentru pregătire. După, vor urma examenele. Ne-am asigurat că elevii din Sectorul 1 vor face pregătire şi vor susţine probele la evaluarea naţională în condiţii de maximă siguranţă. S-au livrat către şcoli peste 100.000 de măşti. Toată lumea va primi o mască la intrarea în şcoală şi una la ieşire. Măştile folosite vor fi depozitate în pubele speciale“, a scris primarul Sectorului 1 pe Facebook.

Citește și: București: 18 străzi din Sectorul 1 vor fi cu sens unic începând din 26 mai

El a spus că toate şcolile dispun de produse destinate igienei personale, inclusiv de dezinfectant pentru mâini, şi de manşoane dezinfectante pe clanţe.

Primarul Sectorului 1 a afirmat că traseele elevilor sunt semnalizate, astfel încât fiecare ştie pe unde să intre în şcoală şi pe unde să iasă, evitând astfel aglomerarea.

În plină pandemie de COVID-19, în loc de măşti de protecţie, Ministerul Educaţiei şi Cercetării dă ordine. Bune şi ele, în lipsă de altceva. Doar că Ordinul nr. 4.267/841/2020 chiar încurcă, pentru că oferă primăriilor un rol consultativ: ‘Pentru îndeplinirea atribuţiilor ce îi revin, conducerea unităţii de învăţământ se consultă (…) cu autorităţile administraţiei publice locale“, a adăugat Dan Tudorache.