Plan ULUITOR – Se mută Gara de Nord? Primarul Sectorului 1 vorbește despre avantajele proiectului

355

Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1 al Capitalei, a vorbit, în cadrul unui interviu la DC News despre planul de mutare a Gării de Nord şi avantajele pe care le-ar aduce acest proiect.

 

Daniel Tudorache readuce în discuţie un proiect despre care s-a discutat şi cu ceva ani în urmă, şi anume mutarea Gării de Nord din Bucureşti. Planul ar consta în mutarea staţiei înspre Basarab sau chiar mai spre marginea Capitalei, lucru care ar duce la eliberarea unei suprafeţe foarte mari de teren ocupată, acum, de şine, şi folosirea sa în alte scopuri.

Din cauza liniilor de cale ferată care duc spre Gara de Nord, Sectorul 1 este tăiat în două, accesul dintr-o parte în alta făcându-se doar prin două poduri. Vorbim de o suprafaţă de teren foarte mare şi foarte valoroasă. Gândiţi-vă dacă CFR ar muta gara şi ar vinde acest teren ar câştiga bani buni pentru investiţii. Automat, Gara de Nord ar rămâne în picioare şi ar fi transformată în muzeu. Nu şi-a pus nimeni, niciodată, problema ca aceasta să dispară. Dar toate liniile care taie în două Sectorul pot fi desfiinţate iar terenul poate fi folosit. Trebuie, o dată şi o dată să ne concentrăm asupra acestui proiect şi să mutăm gara.”, a declarat primarul Daniel Tudorache la DCNews