Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat o casă de tip familial din Sectorul 1, unde locuiesc 23 de copii proveniţi din familii aflate în situaţii de risc

696

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat, miercuri, o casă de tip familial din Sectorul 1 al Capitalei, unde locuiesc 23 de copii proveniţi din familii aflate în situaţii de risc.

Şeful statului îşi reafirmă susţinerea pentru dezinstituţionalizare şi pentru înlocuirea orfelinatelor şi a instituţiilor de plasament cu case de tip familial, concomitent cu asigurarea unor servicii integrate pentru copiii aflaţi în situaţii de risc, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat, miercuri, Casa de tip familial “Sf. Ştefan”, din sectorul 1 al Capitalei, care oferă găzduire şi asigură copiilor accesul, pe o perioadă determinată, la îngrijire, educaţie şi pregătire în vederea reintegrării sau integrării familiale şi includerii sociale, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

În prezent, acolo locuiesc 23 de copii, cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani, proveniţi din familii aflate în situaţii de risc.

Citește și: Edilul Sectorului 1 vrea să salveze constructorii ilegali de la faliment, cu bani din vistieria Primăriei

Preşedintele Klaus Iohannis a apreciat că centrul vizitat este unul bine organizat, curat, îngrijit, care oferă copiilor cazare, hrană, monitorizarea stării de sănătate, supraveghere permanentă şi sprijin pentru a-şi continua cu succes studiile, în unităţi de învăţământ de masă.

Copiii au fost ghizii preşedintelui Klaus Iohannis, i-au prezentat spaţiile în care locuiesc şi în care îşi desfăşoară activităţile educaţionale şi au cântat colinde“, arată sursa citată.