Primăria sectorului 1 are soluții pentru familia Găman. Tudorache: ”Nu înțeleg de ce nu au venit până acum la primărie”

743

Angajații Primăriei Sectorului 1 au fost trimiși în cazarma în care soții Găman, împreună cu cei opt copii ai lor, și-au improvizat o locuință, ca să afle care este domiciliul oficial al familiei. Familia poate primi o locuință socială, dacă are domiciliul în sector. Între timp, MApN a renunțat să evacueze familia din cazarma dezafectată, care va fi demolată la primăvară.

Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, a precizat că familia Găman are domiciliul în Sectorul 1 și, prin urmare, are dreptul să depună cerere pentru o locuință socială. ”Nu înțeleg de ce nu au venit până acum la primărie”, a spus Tudorache.

Primarul a mai precizat că, în momentul de față, sunt două soluții pentru situația locativă a familiei Găman: fie pot să se mute în Complexul Social de Servicii din Șoseaua Odăi, administrat de primărie, fie să se mute cu chirie, care să le fie decontată în limita a 1.000 de lei.

Citește și: Scandalul patinoarelor de 60 de milioane de euro: Primăria Sectorului 1 spune că licitaţia e un act de sabotaj

Deocamdată, li s-a permis să rămână peste iarnă în cazarma dezafectată care a primit deja avizele pentru demolarea care a fost amânată pentru primăvară.

”Familia nu are utilități. Noi încercăm să ajutăm aceste persoane pentru un trai decent. Pe timpul iernii nu vom demola clădirea. Noi înțelegem situația lor, încercăm să-i ajutăm”, a declarat locotenent-colonelul Luis Ionescu, șeful Direcției Domenii și Infrastructuri din MApN.