Primăria Sectorului 1 așteaptă oferte pentru construcția ”celui mai modern spital de urgență din București”, investiție de 500 milioane euro

702

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a anunțat construcția ”celui mai modern spital de urgență din București”. Spitalul “Sfântul Vasile cel Mare” va avea 1.015 paturi, 37 de săli de operație și 60 de linii de gardă, investiția fiind estimată la o jumătate de miliard de euro. Ofertele pentru construirea unității se pot depune până în 30 iulie. Spitalul “Sfântul Vasile cel Mare” va fi construit în Sectorul 1 și va fi cel mai modern spital de urgență din București, o unitate medicală de categoria IA, susține primăria sectorului, într-un comunicat de presă.

În incinta viitorului spital se vor reloca Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri și Secția de Pediatrie a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului “Alessandrescu-Rusescu”.

”Unitatea medicală va avea subsol, parter și cinci etaje, 1015 paturi, 37 de săli de operație și 60 de linii de gardă. De asemenea, va mai avea și două heliporturi care vor ușura accesul pacienților în stare gravă, o clădire independentă care va asigura 698 de locuri de parcare pentru autoturisme, săli și laboratoare pentru cercetare și învățământ, iar între stația de metrou și spital va exista o pasarelă”, a transmis Primăria Sector 1.

Citește și: Patru ani de blocaj la Primăria Sectorului 1, provocat de consilierii locali USR și PNL

Licitația pentru construirea Spitalului “Sfântul Vasile cel Mare” din Sectorul 1 a demarat la sfârșitul lunii decembrie 2019, iar 30 iulie 2020 este data limită de depunere a ofertelor.

Reprezentanții Primăriei precizează că până în prezent 30 de firme internaționale au solicitat clarificări despre acest proiect. Costul proiectului se ridică la jumătate de miliard de euro. Spitalul va deservi locuitorii Sectorului 1 și ai Capitalei, dar și zona de Sud a României. Spitalul va fi construit în trei ani pe Șoseaua București-Târgoviște Nr. 10, Sector 1. Perioada de garanție este de minimum 60 de luni, iar durata minimă a perioadei de proiectare și execuție este de 18 luni (din care proiectare – 4 luni, iar execuția – 14 luni).