Primarul Sectorului 1 a declarat că va aduce un echipament care să permită detectarea COVID într-un minut pe baza experienţei Wuhan

790

Primarul Sectorului 1 a declarat că va aduce în România un echipament care să permita detectarea  rapidă a COVID-19 pe baza experienţei acumulate la Wuhan, primul oraş lovit de coronavirus. Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a vorbit despre această nouă metodă complementară testelor clasice pentru Covid-19.

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a anunţat că va achiziţiona un computer tomograf cu un soft special care va putea realiza 1000 de teste pe zi pentru coronavirus. Dan Tudorache le cere consilierilor locali să aprobe în ședința de miercuri achiziționarea unui aparat CT ultra-sofisticat, care permite testarea a circa 1.000 de persoane/zi pentru diagnosticarea celor infectați cu noul coronavirus.

Întrebat de ideea Primarului Sector 1 de a achiziţiona un echipament computer tomograf cu capabilități de recunoaştere instantă Covid, ministrul Tătaru a declarat că i-a recomandat primarului Tudorache să facă acest proiect împreună cu domnul Streinu Cercel: “Am avut o discuţie cu domnul primar Tudorache astăzi, l-am pus în legătură cu dl Streinu Cercel. Pot efectua acele testări computer-tomografice, există şi un soft. Rămâne ca împreună cu corpul de specialişti să adopte şi această metodă de screening. Aici este vorba de o imagine CT care, conform unui soft, dă imaginea asta tipică pentru infecţia cu coronavirus”, a declarat ministrul Tătaru.

Citește și: Lupta cu COVID în fiecare sector din București: Unii primari ne-au oxigenat cu elicopterul, alții refuză să spună cu ce substanțe au pulverizat pe străzi

Edilul a mărturisit că a obținut deja avizul din partea Ministerului Sănătății, astfel încât Primăria să poată cumpăra aparatul respectiv și să doteze Spitalul Clinic ”Sfânta Maria” cu acest dispozitiv de ultimă generație.

Până acum, primarul Dan Tudorache a dispus măsuri energice de limitare a îmbolnăvirilor cu noul coronavirus și a inițiat mai multe campanii atât pentru conștientizarea pericolului reprezentat de COVID-19, dar și pentru ajutorarea efectivă a locuitorilor din Sectorul 1.

La sfârșitul săptămânii trecute, Dan Tudorache a strâns sute de voluntari și a mers să împartă alimente la peste 500 de persoane aflate în dificultate. În total, 10 tone de mâncare au fost livrate locuitorilor sectorului 1 care se găseau în imposibilitatea de a se deplasa la magazin sau celor care au un buget restrâns.