Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, îl dă în judecată pe medicul care l-a acuzat că protejează interlopii.

1042
Dan Tudorache

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a răspuns printr-un comunicat acuzațiilor făcute la adresa sa și a Poliției Locale Sector 1 de către cetățeanul Andrei Dumitrescu. ”Primăria și Poliția Locală nu fac favoritisme, dar nici nu cedează la șantaj”

Andrei Dumitrescu, 39 de ani, de profesie medic stomatolog, îi reproșează edilului Daniel Tudorache și intituției pe care o conduce că nu pun în aplicare o sentință definitivă a Judecătoriei Sectorului 1 în iunie 2018, pentru demolarea un imobil construit lângă curtea lui, fără autorizațiile necesare.

Primarul Daniel Tudorache și Poliția Locală susțin că își fac datoria și că vor demola clădirea reclamată de Andrei Dumitrescu, pe care îl va acționa în instanță pentru că a ”atacat în mod nejustificat și în scop pur electoral Primăria Sectorului 1 și echipa de la Primărie” . ”Instituțiile menționate în articolul din data de 07.11.2019, nu fac favoritisme, dar nici nu cedează la șantaj.

Citește și: Cetățenii se luptă cu Primăria Sectorului 1, care vrea să dea liber la construirea de blocuri-turn

Punerea în executare a dosarelor de acest tip, a fost împiedicată din lipsa fondurilor având această destinație, până la momentul la care a fost adoptată Hotărârea Consiliului Local Sector 1 nr. 185/09.07.2019, privind aprobarea rectificării bugetului general centralizat al subdiviziunii administrativ-teritoriale Sectorul 1 al Municipiului București pe anul 2019.

Prin urmare, dreptul de a pune în executare hotărârea s-a născut la data de 21.10.2019, neputând fi vorba despre o „protecție” acordată de către Primarul Sectorului 1 sau Poliția Locală Sector 1 unor „interlopi””, se arată în comunicat.