Scandalul patinoarelor de 60 de milioane de euro: Primăria Sectorului 1 spune că licitaţia e un act de sabotaj

601

O companie a Primăriei Sectorului 1 a scos la licitaţie un contract de achiziţie pentru construcţia a nouă patinoare în sectorul 1 – în parcul Bazilescu, Kiseleff şi la sediul Primăriei Sectorului 1. Valoarea totală a contractului este estimată la peste 59 de milioane de euro.

După publicarea acestei informaţii, Primăria Sectorului 1 ne răspunde că nimeni din conducerea instituţiei nu ştia despre proiectul patinoarelor de 60 de milioane de euro şi că licitaţia e un act de sabotaj la adresa Primăriei.

Compania de Investiţii şi Dezvoltare în Sănătate şi Domenii de Interes Public-Privat Sector 1 SA a scos la licitaţie un contract de lucrări de proiectare, asistenţă tehnică şi execuţie pentru nouă patinoare în sectorul 1 – în parcul Bazilescu, Kiseleff şi la sediul Primăriei Sectorului 1. Valoarea totală a contractului este estimată la 282,41 de milioane de lei fără TVA, adică peste 59 de milioane de euro, bani de la bugetul de stat, potrivit anunţului de participare.

Luni, 9 decembrie, Primarul Sectorului 1 reacţionează printr-o luare de poziţie şi spune că licitația lansată de Compania de Investiții e un act de sabotaj și că nimeni din conducerea primăriei nu a ştiut nimic despre proiectul patinoarelor de 60 de milioane de euro.

Citește și: Primăria Sector 1 anunţă un demers inedit pentru 2020: Buget de două milioane de lei pentru proiectele iniţiate de cetăţeni

“Vreau să-i asigur pe toți cetățenii Sectorului 1 că vinovații vor plăti. Conducerea Companiei de Investiții este în directa subordonare a Consiliului Local și va trebui să dea explicații în următoarea ședință de consiliu. Personal, mi-aș dori o schimbare din temelii la Compania de Investiții, pe care am gândit-o și am supus-o aprobării consilierilor locali strict pentru construirea celui mai modern spital de urgență din Capitală. Decizia demiterilor aparține exclusiv Consiliului Local Sector 1, dar vă asigur că am multe de spus la următoarea ședință”, a declarat primarul Dan Tudorache.

Primarul Sectorului 1 susține că, prin Regulamentul de Organizare și Funcționare, singura misiune a Companiei de Investiţii este construcţia spitalului Sf. Vasile cel Mare și că orice altă investiție poate fi făcută doar cu aprobarea Consiliului Local.

“Mi-e greu să cred că cei de la Companie nu-și cunoșteau atribuțiile. Ceea ce s-a întâmplat a fost, din punctul meu de vedere, o încercare jalnică de a decredibiliza principalul proiect al mandatului meu: cel de construire a unui spital de urgență cu peste o mie de paturi”, a adăugat primarul Dan Tudorache. Primarul Sectorului 1 acuză “intervenția unor grupuri de interese obscure care își doresc decredibilizarea proiectului privind construirea spitalului Sf. Vasile cel Mare”.