Sfaturile primarului Dan Tudorache către cei ce revin la serviciu: regulament, dezinsecție, termoscanner

639

Primarul Sectorului 1 a studiat ce se petrece cu răspândirea lui SARS CoV2. În birouri, acest lucru trebuie prevenit, altfel mulți riscă să se îmbolnăvească de COVID – 19.

Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, vine cu un set de recomandări pentru cei care îşi reiau activitatea la birou, după 15 mai.

Epidemiolog de serviciu

„Te întorci la serviciu? Iată unele măsuri utile pe care le poți sugera angajatorului tău:

– Să numească un “epidemiolog”. Poate fi chiar reprezentantul lucrătorilor cu sănătatea și securitatea muncii (SSM-ul) sau o persoană care are minime cunoștințe medicale și despre COVID-19. Este cel care va răspunde de implementarea măsurilor de protecție.

– Să existe un termometru (termoscaner dacă este cazul) cu care ‘epidemiologul’ să verifice toate persoanele care intră în sediul firmei. “Epidemiologul” să fie instruit cum să interpreteze rezultatele și ce măsuri să ia.

Citește și: Am testat platforma de informare despre COVID, lăudată de primarul Tudorache: Promite mult și livrează mai nimic

Mască și mănuși de la angajatori

– Să existe (și să se aplice) un regulament de protecție, afișat în locuri cu vizibilitate maximă. Acesta include măsuri de: distanțare fizică, igienă respiratorie (eticheta de tuse), igienă a mâinilor, comportament în pauze. Trebuie să cereți angajatorilor să vă furnizeze mănuși și măști, dar și să instaleze dozatoare de săpun și dezinfectant. ”Epidemiologul” trebuie să se asigure că acestea sunt folosite (corect) de toți cei prezenți în sediul firmei. Eventual să facă un instructaj, dacă și de câte ori este cazul.

– Să facă săptămânal dezinfecția totală a sediului”, transmite primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.