Situația la zi a piețelor din București: care rămân deschise și ce soluții au găsit primarii în fiecare sector

535

În București, majoritatea piețelor care își desfășurau activitatea la interior se mută în parcare, pe trotuar sau în alte spații la exterior. Mai sunt și câteva cazuri unde pereții se pot ridica, astfel că acestea își continuă activitatea, cu măsuri suplimentare de distanțare, un astfel de exemplu este Piața Obor din Sectorul 2. Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat că va redeschide Piața Amzei, iar primarii Sectoarelor 3 și 6, Robert Negoiță și Ciprian Ciucu, anunță că vor face mai multe piețe volante.

Sectorul 1

În Sectorul 1, toate piețele care își desfășurau activitatea la interior se mută în parcare sau pe trotuar. Doar Piața Domenii, care funcționa la exterior și până acum rămâne la fel.

”Am avut sâmbătă o ședință despre piețele din Sectorul 1. Nicio piață care își desfășura activitatea la interior nu rămâne deschisă în această formă, tarabele vor fi mutate la exterior. Punctual, situația este următoarea. Hala Matache este închisă, tarabele din hală vor fi scoase afară, inițial în fața halei, iar pe termen mediu am identificat o parcare de lângă piață pentru a le pune acolo. La Piața 1 Mai, o parte din tarabe se pot pune lângă magazine, cam 20, dar și pe trotuarul din spate, care este foarte lat. Piața Domenii este o piață deschisă și va funcționa ca atare, doar am delimitat fluxurile. Piața 16 Februarie este dată în concesiune, noi doar puteam să recomandăm, putem să le punem la dispoziție un spațiu unde să scoată tarabele. La Piața Băneasa se va pune la dispoziție platoul de lângă piață, care a fost dat școlii din vecinătate pentru extindere, dar lucrările nu au început. Fiindcă este un spațiu generos, vom invita și alți producători să vină acolo”, a declarat Oliver Păiuș, liderul consilierilor USR-PLUS din Consiliu Local Sector 1.

Citește și: Ce a găsit Clotilde Armand în biroul moștenit de la Daniel Tudorache. Primăria Sectorului 1 are datorii de 700 de milioane de lei

Primarul Clotilde Armand a anunțat pe pagina de Facebook că va deschide și Piața Amzei.

”Redeschidem clădirea și parcarea din Piața Amzei. Am vizitat clădirea abandonată din Piața Amzei. Complexul aparține de Administrația Piețelor Sector 1 și a costat peste 13 milioane de €. Clădirea este nefolosită de peste 15 ani. Cred că mulți bucureșteni habar n-au că există o parcare subterană nefolosită aici. Mi-am asumat că voi redeschide acest complex și asta voi face. Vă invit să vedeți cum arată acum celebra clădire abandonată”, a scris primarul pe pagina de Facebook.