Teia Sponte, prieten al lui Gigi Becali, vrea să facă blocuri cu 12 etaje în Sectorul 1 al Capitalei

753

Teia Sponte (80 de ani), om de afaceri și partener al lui Gigi Becali, implicat în cazul Valiza de la Cluj-Napoca, vrea să dezvolte, în Sectorul 1 pe strada Constantin Glodeanu, în apropiere de IAS Mogosoaia, pe un teren de 26.900 mp, un proiect rezidențial cu șase blocuri de maximum 12 etaje și cu funcțiuni de retail și birouri.

Teia Sponte deține terenul de 26.900 mp, o fostă unitate militară, și după primirea autorizațiilor nu ar fi exclus ca acesta să vândă terenul, pe care se vor dezvolta blocuri de cinci, nouă și 12 etaje, cu o înălțime maximă de 46 de metri.

De altfel, Gigi Becali, prieten cu Teia Sponte, care a acționat și în calitate de vicepreședinte al echipei de fotbal deținute de Becali, a făcut închisoare din cauza unei afaceri cu MApN din 1997. Atunci, Ministerul Agriculturii a avizat un schimb de terenuri dintre SCAI Mogoșoaia (fosta IAS Mogoșoaia, la care s-au adăugat terenurile Gospodăriei PCR) și MApN, din care o parte a ajuns în posesia lui George Becali, iar o altă parte s-a folosit pentru retrocedari speciale.

Citește și: Câți copaci și de ce se taie în Pădurea Băneasa. Explicația Gărzii Forestiere și promisiuni de ministru

Anul trecut, omul de afaceri  pregătea un proiect rezidențial cu 12 blocuri pe un teren pe care a funcționat un depozit al fostei fabrici Marmura, lângă fosta Bază Nautică și de Agrement Străulești.

Unul dintre acestea este lotul de teren în cauză amplasat chiar lângă noul Terminal Multimodal Străulești, parcarea cu 660 de locuri finalizată de Metrorex la finalul anului trecut. Pe terenul lui Teia Sponte a funcționat în trecut un depozit al Marmura București, fabrica propriu-zisă din Bucureștii Noi fiind cumpărată de sud-africanii de la Prime Kapital, care fac în loc un ansamblu rezidențial cu 458 de apartamente.

În 2019, dezvoltatorii au livrat peste 12.000 de locuințe în zona București-Ilfov și au depășit recordul de 11.272 înregistrat în 2018, iar la nivel naţional vor depăşi 62.000, faţă de 57.600 în 2018.