Un acționar a fugit de la Rapid: “Refuză să mai dea bani”. Dan Tudorache, tras la răspundere

730

Pe 13 iulie 2020, Rapid anunța oficial că omul de afaceri Liviu Goncea a fost cooptat în acționariat. Acum, la mai puțin de cinci luni de la acel comunicat, Rapid anunță retragerea acestuia.

Liviu Goncea este un apropiat al fostului primar de la Sectorul 1, Dan Tudorache, iar acum a decis să se retragă din proiectul Rapid. Ce s-a întâmplat? Patronul Rapidului, Victor Angelescu, spune că Liviu Goncea pur și simplu nu vrea să aducă bani în club, deși a achiziționat 48% din pachetul majoritar.

Un acționar a fugit de la Rapid: “Refuză să mai dea bani”. Dan Tudorache, tras la răspundere

“Domnul Goncea, din păcate, nu mai susține financiar clubul. Am avut câteva discuții cu domnul Goncea, poate voi prelua eu acțiunile lui, vom vedea ce putem face. Nu poți să te implici la un club precum Rapid și nici după șase luni de zile să nu aduci partea ta de bani. Nu am văzut ce a declarat domnul Tudorache, dar el trebuie să răspundă pentru domnul Goncea, el l-a adus!

Aici este Rapid, nu un club oarecare, nu poți să spui că nu mai vrei să te implici, că nu mai pui bani. Acum avem un salariu restant, nu ne-am mai confruntat cu astfel de situații, dar o să găsim soluții”, a spus Victor Angelescu

Citește și: Situația la zi a piețelor din București: care rămân deschise și ce soluții au găsit primarii în fiecare sector

Ce spune Dan Tudorache despre situația de la Rapid

A fost prezentat un punct de vedere al fostului primar de la Sectorul 1, Dan Tudorache, care anunță că sunt probleme financiare la Rapid: “Da, nu ştiu ce e la Rapid, dar am auzit că sunt ceva probleme. Nu m-am mai implicat în ultimele luni. Bine, nici înainte nu pot spune că-i ajutam cu ceva concret pentru că nu aveam cum. Nu ştiu dacă domnul Goncea vrea să vândă acţiunile”, a declarat Dan Tudorache.

  • a fost anunțată punerea sub control judiciar a fostului primar de la Sectorul 1, iar în dosar procurorii anchetează inclusiv “achiziționarea de acțiuni la un club de fotbal, prin intermediul fostei soții”

Cum arată acționariatul FC Rapid

  • Victor Angelescu – 49%
  • Liviu Goncea – 48%
  • Asociaţia Academia Rapid – 3%