USR a blocat sistematic planurile urbanistice ale Sectorului 1, acuză primarul Daniel Tudorache: 3 ani m-au blocat

315

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a vorbit despre proiectele sale, respectiv despre acele proiecte pe care nu a reușit încă să le finalizeze. Edilul a spus că multe proiecte au fost blocate de cei de la USR.

“În zona de nord a Bucureștiului există o suprafață de 900 de ha de la pădurea Băneasa, până la șoseaua de centură unde, de când am venit la Primărie s-a pus în judecată, s-a pierdut acel proces și acea zonă, undeva 40 de străzi nu pot fi asfaltate. E o zonă cu 70 de familii la bloc care stau cu fosă septică. Așa au fost ele construite înainte să ajung eu primar. Eu tot am sperat să rezolv acea problemă, să le pot trage apă, canal.

Procesul s-a pierdut în instanță, iar noua propunere de PUZ a fost atacată de USR. Deci cu asta s-a ocupat Opoziția, să blocheze și una dintre marile dezamăgiri ale mele ține de blocarea acestui PUZ. Ei  veneau să spună că blochează asta pentru că Tudorache vrea să defrișeze pădurea Băneasa. Fals! Ei comunicau unele lucruri pentru că mulți oameni nu se uitau sau nu știau să se uite pe un PUZ și luau de bun ce spuneau ei. E păcat să tai acei pomi și să construiești o casă sau un ansamblu de case în acea zonă.

Citește și: „O problemă serioasă”: 120 de ore între testare și rezultatul pentru COVID-19. Șapte cazuri noi confirmate la căminul-focar

Eu, prin noul PUZ, propuneam să trec toate terenurile din zona pădurii Băneasa în extravilan, deci să nu mai aibă dreptul să mai construiască. Ei au comunicat exact invers. Acum se distruge pădurea Băneasa pentru că oamenii au fost împroprietăriți, au cumpărat teren în pădure, pot construi.

Tot la fel, parcul Herăstrău. Am fost atacat că vreau să construiesc în parcul Herăstrău, deși acest parc nici măcar nu este în subordinea primăriei de sector, fiind în subordinea Primăriei Generale. Deci nici măcar nu aveam dreptul să modific ceva ce nu era al meu. Cei de la USR sunt campioni cu astfel de reclamații. La început era doar mediatic, după care se duceau chiar în instanță și atacau. De 3 luni de zile ne-au atacat avizul de mediu, instanța a spus să ne oprim până se judecă, iar un proces poate dura ani de zile. Și uite așa ne trezim blocați și ajungi acum să spui – nu ai făcut nimic. Păi, tu m-ai blocat. Din cei 4 ani, 3 ani m-au blocat, dar în ultimul an am reușit și eu să vorbesc. Am început să le explic consilierilor ”, a spus Daniel Tudorache.

Întrebat care este planul pentru viitoarele alegeri, astfel încât să poată fi depășit acest impas, Tudorache a spus:

„Știți că există o alianță între USR-PLUS și PNL. Liberalii sunt foarte nemulțumiți că ei nu au candidat, cu toate că aveau un candidat care stătea mult mai bine în toate sondajele, dar nu a fost agreat. Vă dați seama că există o nemulțumire și, automat, când ai nemulțumiri într-un grup, clar sunt mai ușor de accesat în viitorul Consiliu”.