Vești proaste pentru locuitorii din Sectorul 1. Pe ce vor da mai mulți bani, Clotilde Armand a semnat deja

936

Cetățenii Sectorului 1 din Capitală i-au informat pe jurnaliști despre o situație inedită. Mai exact, este vorba de o mărire a taxelor și impozitelor pe clădiri.

Vești proaste pentru locuitorii din Sectorul 1

Astfel, locuitorii din Sectorul 1, sector în care primar este Clotilde Armand, s-au plâns că, începând de la 1 ianuarie, impozitul pe clădiri a crescut.

Pentru a verifica informațiile, am intrat în posesia Bugetului General Centralizat al Consiliului Local Sector 1, care a fost rectificat la data de 29 decembrie 2020 și este semnat chiar de primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

În Bugetul General Centralizat se poate vedea cum la rubrica de taxe și impozite pe proprietate pentru anul 2021 se estimează venituri de 318.132 mii de lei, în timp ce la aceeași rubrică, pentru anul 2020, suma era considerabil mai mică, adică 274.871,17 mii de lei. Asta însemnând că în 2021 se estimează că, din taxe și impozite, să intre în bugetul local cu 43.260,83 mii de lei mai mult decât în 2020.

Citește și: Federaţia “Solidaritatea Sanitară” organizează un protest în Piaţa Victoriei pe 14 ianuarie

Ce spun cei de la Biroul de Presă al Primăriei Sectorului 1

Biroul de Presă a Sectorului 1 nu a infirmat că taxele pe proprietate ar fi crescut.

”Reprezentantul Biroului de Presă al Primăriei Sectorului 1 nu ne-a infirmat faptul că taxele pe proprietate au crescut, însă nu ne-a putut transmite telefonic cu cât s-au majorat în acest an, el urmând să transmită solicitarea la Direcția Taxe și Impozite Locale Sector 1”, scriu jurnaliștii.

 

Ce declara Clotilde Armand cu ceva timp în urmă

Nu cu mult timp în urmă, Clotilde Armand susținea că Primăria Sectorului 1 este cea mai bogată și are cele mai multe resurse.

”Vreau să fiu primarul tuturor. Vom reorganiza Primăria. Posturile – care vor fi deschise – vor fi atribuite pe criterii transparente, toată lumea va putea să aplice în funcție de competențe, în funcție de experiență se vor da aceste posturi. Contractele – la fel. Mai întâi vom face un audit. Vom vedea unde s-au dus toți banii noștri, banii din Sectorul 1.

După cum știți, este primăria cea mai bogată, cu cele mai multe resurse. La începutul acestui an s-a votat un buget de 2 miliarde lei și acum două săptămâni Consiliul Local a votat să facă un împrumut de 200 milioane de lei. Și nu s-au făcut investiții. Unde s-au dus banii noștri?”, a spus Clotilde Armand.